« vissza a blogokhoz

Új helyen

írta: Czifrák Csaba

Az idei horgászszezon előtt szerettem volna egy új helyet találni a lakóhelyemhez közeli egyesületi víztározón. Úgy döntöttem, hogy elszakadva a megszokott helytől és a folyamatos nyüzsgéstől, inkább a tó mélyebb részén alakítunk ki horgászhelyet.

 A hely elkészülte után megkezdtem az előetetést. Azért, hogy a nemkívánatos halakat távoltartsam, az etetési mennyiséget minimálisra redukáltam, illetve Big Water és Nutty Mixből készült bojlikkal készültem.

A rövid előetetést követően egy 24 órás horgászatra látogattam ki először a tóra.

A horgászatom elején hóember szerelékkel próbálkoztam. Ennek aztán meg is lett az eredménye, ugyanis rövid időn belül sikerült két pontyot is lencsevégre kapni.

Az idő múlásával egyre több jó halmozgást véltem felfedezni az etetésen. 

 

Másnap egy mutatós 13,50 kg-os nyurgát tarthattam a fényképezőgép elé.

A nap további része nyugodtan telt, de nem bántam. Bíztam a helyválasztásomban és a csalimban. Végül aztán egy 14,50 kg-os pontyot szákolhattam.

A rövid horgászat ellenére sikerült pár szebb halat fognom. Biztos vagyok benne, hogy ha lesz több időm és alkalmam arra, hogy a szelektív csalikat és etetési taktikát használjam, ez a hely fog meglepetéseket okozni, ugyanis az már egy nap alatt is megmutatkozott, hogy rendszeresen látogatják a halak. 

 

Czifrák Csaba

 



Ha tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!